herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Nieuws

Kies een seizoen:

 ? 
door Rob van Amsterdam op 31-12-2021      


Op de laatste dag van het jaar 2021 is het weer tijd op terug te kijken. Het was door de coronapandemie weer een jaar en kort voetbaljaar. In oktober 2020 ging de competitie 2020/2021 op slot om gedurende het seizoen niet meer voor ons open te gaan. Deden wij dan al die tijd niets? Als je de omvang van sommige teamgenoten heb zien toenemen, zou je dat wel denken, maar er was voldoende vertier! Wat te denken van de goed georganiseerde quiz die wij in het voorjaar hebben gehouden. Via teams vuurden quizmasters Paul en Sander P legio vragen op ons af. En wat een verrassing toen de bel ging en de mannen via Don zelfs voor een hapje hadden gezorgd. Wanneer ik aan deze quiz terugdenk moet ik weer hard lachen. Het was een topavondje waarbij de drank in de diverse huizen rijkelijk vloeide en het bij velen nog aardig laat werd. Helaas door de corona-omstandigheden hebben de winnaars hun uitje met de quizmasters nog niet kunnen incasseren, maar onthoud: “Wat in het vat zit verzuurt niet”!

Vanaf april werd er weer wat mogelijk op het gebied van trainen. Was het eerst nog in groepjes met afstand houden werd dit snel meer en waren grote partijvormen mogelijk. Helaas was de tijd van het seizoen te kort om nog in competitieverband te gaan ballen, dus het seizoen ging als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Maar de trainingen onder leiding van Frenkie, 4G etc waren ook een genot om te ervaren. Lekker ouderwets op elkaar zeiken, maar stiekem toch wel erg genieten met zijn allen. En na afloop op het veld onder het genot van een biertje (zelfs Campos doet tegenwoordig weer mee) en een muziekje slap ouwe hoeren over de mooie dingen des levens (en soms ook de minder mooie kanten van het leven). Maar god wat heb ik dat al die maanden gemist mannen en wat zijn jullie toch een mooi stel gasten. En waar je op een bepaald moment dacht, zal ik dan toch maar stoppen, kwam de zin toch weer helemaal terug en konden wij ons opmaken voor een korte vakantie om daarna weer te gaan vlammen met elkaar.

De zomermaanden werden gebruikt voor het 7 tegen 7 voetbal wat traditiegetrouw in de voetballoze maanden wordt gehouden. Iedere week stonden er toch weer 7 gladiatoren op het veld om de eer van de FC 14 (of waren we toe nog het 15e&hellip te verdedigen. Al werd die eer soms ook aardig aangetast door te verliezen van de Spartaan, maar ook dat mocht de pret niet drukken. En ook hier vonden de groene flesjes weer gretig aftrek.
In de maand augustus werd weer gestart met trainen om toch goed voorbereid aan het seizoen te beginnen. De opkomst was door vakanties vaak mager. Maar iedereen stond te trappelen om het seizoen te gaan beginnen. En net als voorgaande jaren werd ook dit jaar weer begonnen met een bekercompetitie van 3 potjes. En net als vorig seizoen mochten wij beginnen met een potje bij Kagia. En wat werd het een mooi feestje. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Volgens mij werd dat gelijk… Maar daarna was het snel door naar Jurgen en de BBQ werd aangestoken. De buurt keek nog wel even bevreesd naar die grote groep jongens van over de brug! Als dat maar goed zou gaan, maar volgens mij hebben wij ons keurig gedragen en werd ook dit weer een avond voor in het boekje! De nieuwe aanwinsten Boekie, Cedric en Oosten waren op de avond ook van de partij en konden ervaren wat voor mooi stel gasten het 14e is. Ik kan nu al niet wachten tot de partij tegen Kagia in de competitie, want ook dan heeft Jurgen heeft hij beloofd weer iets moois in petto. Daarover zult u ongetwijfeld weer wat gaan lezen in de verslagen die nog gaan volgen of het jaaroverzicht van 2022. Tenminste…. Laten we er maar even vanuit gaan dat wij dit jaar niet net als vorig jaar 7 maanden stil staan qua sport. Want met het aantreden van het nieuwe kabinet zal het toch wel zo zijn dat men inziet dat wij deze covidpandemie alleen kunnen verslaan door ook gezond te leven. Dus zoals het clublied al zegt “gezond van lijf en leden etc”. Immers de coronakilo’s zorgen juist voor een verminderde weerstand, dus snel weer lekker ballen!

Maar goed, waar waren we… Oh ja, bij de bekerwedstrijd. Na het gelijkspel volgde een overwinning op de st. Bavo. Hierna mochten wij naar Hoofddorp om hier voor het eerst in competitieverband een potje te ballen (voor mij dan). En wat voor pot werd dat. Ik was blij dat ik op de fiets ben gegaan, want van de wedstrijd werd ik niet heel moe. Wij wisten dat wij dik moesten winnen en bleven er voor gaan. Eindstand 14-0. En het moet gezegd worden, de tegenstander bleef netjes en beheerst voetballen. Ik denk dat ik niet overdrijf wanneer ik zeg dat dit bij ons niet was gelukt….

Ondertussen was het september geworden en werden de maatregelen helemaal los gelaten. En of dit nou zo’n goed idee is geweest.. We zullen het nooit weten, maar leven ging weer een soort van terug naar normaal en wedstrijden met publiek waren weer toegestaan. Waar de stadions in NL weer volliepen, mochten wij onze kunsten op de velden vertonen. Thuis gelukkig altijd op de groene grasmat, maar uit wordt dit steeds vaker op kunstsprieten. De eerste wedstrijd tegen SJC was dit maar goed ook want het regende dat het goot en op gras was zeker niet te spelen geweest. De punten gingen met veel pijn en moeite uiteindelijk mee naar Lisse en in de keet van SJC bleef het nog lang gezellig (zwager…..).

Hierna kwam er zand in de motor van Lisse 14 en werden de wedstrijden vaker niet dan wel gewonnen. Tussendoor waren er nog wel de bekerclashes tegen VVSB, waarbij wij de eerste keer wel de penaltyserie wisten te winnen en de tweede keer helaas niet (kan iemand dat filmpje nog een keer in de app gooien? Vuurpijlen op oudejaarsdag zijn altijd mooi! Campos moest 4 weken verstek laten gaan om zijn Spaanse neef te vergezellen in NL maar neef Rick en Robo deden het prima op goal. Er werden weer wat puntjes gehaal. Al werd er ook een wedstrijd tegen de roodzwarten uit Sassenheim afgezegd wegens te veel coronabesmettingen op de rode molen. Dit bleek een voorteken want begin december kwam daar dan toch de gevreesde mededeling dat de competitie weer stil werd gelegd tot minimaal 14 januari 2022. En terwijl ik dit typ is nog niet zeker dat wij in januari nog gaan voetballen. Maar ik zou zeggen: “kun je rekenen….”

Mannen afgelopen jaar hebben wij elkaar veel te weinig op het voetbalveld gezien, maar gelukkig nog wel genoeg om in ieder geval voor mij het voetbalvuurtje warm te houden. Ik kan nogmaals alleen maar benadrukken dat dit bij elkaar geraapte zooitje een mooi stel gasten is en dat ik mij bevoorrecht voel om wekelijks (hopelijk snel weer echt wekelijks) met jullie te mogen ballen en vooral de lol die hier bij hoort met elkaar te mogen delen. En ja, daar hoort af en toe lekker op elkaar zeiken bij Ramzi 😉. Maar gooi dat op die glijbaan en laat het lekker van je afglijden. Na de wedstrijd is iedereen het weer vergeten hoe ruk die Campos weer stond te keepen en niet zag dat die diepe bal best te houden was geweest en nemen we er snel weer eentje op!

Mannen een mooie jaarwisseling en alvast een sportief maar vooral gezond 2022!!!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter
1