herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Nieuws bericht

door Rob van Amsterdam op 17-04-2020      


We hebben er even op moeten wachten! Nadat wij op 8 maart 2020 het kampioenschap definitief veilig leken veilig gespeeld te hebben, kwam daar die beruchte persconferentie. Alle sociale activiteiten werden afgelast, winkels gingen dicht tot nader order. Maar wij waren niet dom, dus eigenlijk wist eenieder wat dat ging betekenen. Geen voetbal meer dit seizoen. Maar iedereen ging ervan uit dat wij tot kampioen uitgeroepen zouden worden door de wijze heren uit Zeist. Immers 2/3 van de competitie was gespeeld dus zou dat mogen. Twitter zei dat, dus is het waar… Overigens heb ik deze regel nergens kunnen vinden in het spelregelboek van de KNVB. Maar toen niets van dit alles bleek waar en daar kwam op een woensdag (of maandag of dinsdag of donderdag of vrijdag… Ik ben de dagen kwijt) het nieuws dat al het amateurvoetbal was geëindigd en er geen promovendi en kampioenen zouden zijn. Een bittere pil voor ons, maar gezondheid boven alles.

Op 15 april zat een ieder weer klaar voor een woordje van Rutte en Hugo. Wat zouden ze deze keer te vertellen hebben. Korte samenvatting wij moesten ons gaan voorbereiden op de 1,5 meter maatschappij. En zo gezegd, zo gedaan. De KNVB ging aan de slag en vond het acceptabel om te starten met de competitie in het eerst weekend van september. Traditiegetrouw werd er gestart met een bekercompetitie. Dan kon iedere even wennen aan de nieuwe regels. Ik zal de nieuwe regels even kort uitleggen:
• Spelers blijven op 1,5 meter van elkaar;
• Doelpogingen mogen alleen van buiten de 16 worden genomen.

Er scheen nog een speciaal verzoek te zijn gekomen van een inwoner uit Sassenheim om deze gelegenheid aan te grijpen om het buitenspel af te schaffen. Dit ging de KNVB wat te ver om door te voeren…

Voor de beker is het altijd afwachten wie je treft. De KNVB denkt dan vaak dat het leuk is om eens helemaal naar het Zuiden van West 2 te gaan voor een potje voetbal tegen mensen met een hele andere mentaliteit en vocabulaire. Dat heeft ons in het verleden (voor Lisse 15) al potjes in Den Haag en onder Rotterdam gebracht. Geen lol kan ik je zeggen (maar je leert wel veel nieuwe woorden en heel hard rennen en hoogspringen). Maar ook dat was dit jaar anders. Immers de nieuwe regel van het kabinet is dat je niet meer met de auto naar de sport mag. Alle wedstrijden worden op de fiets bezocht (YESSSS). En dus een bekercompetitie met drie tegenstanders uit de bollenstreek.

Vandaag op een zonovergoten Ter Specke de eerste wedstrijd tegen de mannen van Warmunda. Dit keer niet het 4e maar het 3e. Het derde was gewaarschuwd voor ons. Jullie zullen tegen een team moeten dat het positiespel tot in de finesse beheerst was ze ingefluisterd. Eindelijk zagen wij elkaar weer live en de sfeer was opgetogen. Door de 1,5 meter regel moesten wij in drie verschillende kleedkamers omkleden, maar dat mocht de pret niet drukken. Zwager Ralph had zijn boomboombox mee en al snel schalde Pascal Redeker door de speakers. De nieuwe tenues geregeld door Dave zaten als gegoten. Sokken die niet te ruim waren. Heerlijk. Ook op de transfermarkt was zakengedaan. Duck en Ronny hadden tijdens een potje vissen de Tovenaar binnen gehengeld. Dus die zou zijn debuut vandaag kunnen maken.

De zomermaanden waren goed besteed (door de meesten). Er was over het algemeen geen sprake van Coronakilo’s. De aanwezige overtollige kilo’s waren er al toen Corona nog gewoon werd geassocieerd met alcohol en warme zomerdagen. In de kleedkamer sprak de TC de manschappen toe (ieder TC lid kreeg een eigen kleedkamer toebedeeld). Hier werd de opstelling besproken en teven de tactiek. De verwachting was dat het moeilijk verdedigen zou worden en getracht moest worden om de bal te onderscheppen voordat de tegenspeler kon overspelen.

Neef Rick zat voor de verandering eens goed op te letten tijdens de uitleg (had hij dat vroeger op school maar gedaan. Dat had tante Thea een hoop slapeloze nachten gescheeld! Oh nee, die nachten kwamen ergens anders door….). Toen Faas was uitgesproken stak hij netjes zijn hand op. Mannen ik heb die hele nieuwe opzet eens zitten bestuderen en wat jij zegt zal allemaal wel. Maar waarom gaan we over spelen? Als iemand bij de aftrap nou gewoon die bal eens aan mij geeft dan regel ik het verder wel. Ja, jullie horen het goed, die aftrap hoef ik niet meer… Vol verbazing werd gekeken naar Rick. Durft hij nu gewoon de TC tegen te spreken. Man, wat 5 maanden binnen zitten wel niet doet met een team. De hele machtsverhouding gaat op de schop. Mooi proces om te zien wel.

En dan om 15 uur precies. Paul R neemt zijn fluit in de mond (nee niet die) en eindelijk WE MOGEN WEER. Ramzi tikt de bal aan en neef Rick begint te lopen. De spelers van Warmunda willen hem afstoppen, maar tja ze mogen niet in de buurt komen. Neef Rick loopt naar de 16 en haalt verwoestend uit. De keeper heeft hem allen gehoord. 1-0! Juichen is afgeschaft want niet 1,5 meter proef. Rick weet nog hoe zijn grote neef dat deed tegen Katwijjk dus het vingertje gaat toch even in de lucht.

Aftrap Warmunda. Dat zijn jonge gasten en snel afgeleid dus die gaan overspelen. Maar ja, dat lukt niet altijd dus na drie keer overspelen staan ze weer op hun eigen helft en wordt de diepe bal gehanteerd. Achter. Rob van Rooijen ook weer eens van de partij, neem de achterbal en speel hem op Duif. Duif gaat lopen en volgt het voorbeeld van Rick. Blijft lopen, schiet en scoort….

Gvd mannen waar ben ik mee bezig. Dit is geen fuck aan. Dit is geen voetbal. Dit concept gaat niet werken. Ik kap met het verslag. Ben er nu al klaar mee. We gaan de KNVB vroegtijdig informeren dat wij het 1,5 meter voetbal al hebben getest en dat het anders moet. Dit werkt niet. Misschien volgende week tegen Ter Leede met van die opblaasbare ballen om ons heen maar eens een nieuwe methode uitproberen.

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!